Τρόποι μετάβασης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Εγνατίας 156, Θεσσαλονίκη)

1. Με αστική συγκοινωνία

Τα λεωφορεία που εξυπηρετούν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι τα 2,7,8,10,12,14,27,31.

Γραμμή 2 (Α.Σ. ΙΚΕΑ-Ν.Σ. ΣΤΑΘΜΟΣ-Μέσω Κ. Καραμανλή-Εγνατίας)

Ξεκινώντας από τον ΟΣΕ κατεβαίνετε στη στάση «Παν/μιο Μακεδονίας», η οποία βρίσκεται επί της Εγνατίας και μπροστά από την κύρια πύλη του Παν/μιου. Ξεκινώντας από την αντίθετη κατεύθυνση, κατεβαίνετε στη στάση «Αγία Φωτεινή»,η οποία βρίσκεται επί της Εγνατίας και απέναντι από το Παν/μιο Μακεδονίας.

Γραμμή 7 (ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΠΑΝ/ΜΙΑ)

Ξεκινώντας από την Πλατεία Συντριβανίου (οδ.Αγγελάκη) κατεβαίνετε στη στάση «Παν/μιο Μακεδονίας», η οποία βρίσκεται επί της Εγνατίας και μπροστά από την κύρια πύλη του Παν/μιου. Ξεκινώντας από Άγιο Ιωάννη-Ν. Κρήνη, κατεβαίνετε στη στάση «Στρατηγείο»,η οποία βρίσκεται επί της Λ.Στρατού. Για να φτάσετε στο Παν/μιο θα πρέπει να ανέβετε την 3η Σεπτεμβρίου προς την Εγνατία.

Γραμμή 8 (Α.Σ. ΙΚΕΑ-Ν.Σ. ΣΤΑΘΜΟΣ)

Η γραμμή αυτή βολεύει μόνο για την κατεύθυνση από το ΙΚΕΑ προς τον ΟΣΕ. Το λεωφορείο κάνει στάση στην «Αγία Φωτεινή», επί της 3ης Σεπτεμβρίου. Απέναντι από τη στάση βρίσκεται η οδός Γρ.Λαμπράκη, από όπου έχει κανείς πρόσβαση στην πίσω πύλη του Παν/μίου.

Γραμμή 10 (ΧΑΡΙΛΑΟΥ-Ν.Σ.ΣΤΑΘΜΟΣ)

Η γραμμή αυτή βολεύει μόνο για την κατεύθυνση από τον ΟΣΕ προς Χαριλάου. Ξεκινώντας από τον ΟΣΕ κατεβαίνετε στη στάση «Αγία Φωτεινή», επί της 3ης Σεπτεμβρίου. Απέναντι από τη στάση βρίσκεται η οδός Γρ.Λαμπράκη, από όπου έχει κανείς πρόσβαση στην πίσω πύλη του Παν/μίου.

Γραμμή 12 (ΚΑΤΩ ΤΟΥΜΠΑ-Π.Σ.ΣΤΑΘΜΟΣ)

Ξεκινώντας είτε από τον ΟΣΕ είτε από Κάτω Τούμπα κατεβαίνετε στη στάση «424 Γ.Σ.Ν.Ε.», η οποία βρίσκεται στη συμβολή των οδών Καυτατζόγλου και Εγνατίας. Στην συνέχεια, ανεβαίνετε προς την Εγνατία και στρίβετε αριστερά. Η κεντρική πύλη του Παν/μίου βρίσκεται λίγα μέτρα παρακάτω.

Γραμμή 14 (ΑΝΩ ΤΟΥΜΠΑ-Ν.Σ.ΣΤΑΘΜΟΣ)

Ξεκινώντας από τον ΟΣΕ κατεβαίνετε στη στάση «Παν/μιο Μακεδονίας», η οποία βρίσκεται επί της Εγνατίας και μπροστά από την κύρια πύλη του Παν/μιου. Ξεκινώντας από την αντίθετη κατεύθυνση, κατεβαίνετε στη στάση «Αγία Φωτεινή»,η οποία βρίσκεται επί της Εγνατίας και απέναντι από το Παν/μιο Μακεδονίας.

Γραμμή 27 (ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΠΑΝ/ΜΙΟ)

Αφετηρία και τέρμα αυτής της γραμμής είναι η στάση «Αγία Φωτεινή» επί της 3ης Σεπτεμβρίου. Απέναντι από τη στάση βρίσκεται η οδός Γρ.Λαμπράκη, από όπου έχει κανείς πρόσβαση στην πίσω πύλη του Παν/μίου.

Γραμμή 31 (ΒΟΥΛΓΑΡΗ-Κ.Τ.Ε.Λ. «Σταθμός Μακεδονία»)

Η γραμμή αυτή βολεύει μόνο για την κατεύθυνση από τα ΚΤΕΛ προς Βούλγαρη. Ξεκινώντας από τα ΚΤΕΛ κατεβαίνετε στη στάση «Αγία Φωτεινή», επί της 3ης Σεπτεμβρίου. Απέναντι από τη στάση βρίσκεται η οδός Γρ.Λαμπράκη, από όπου έχει κανείς πρόσβαση στην πίσω πύλη του Παν/μίου.

2. Από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό

Γραμμές 2 (Ν.Σ. ΣΤΑΘΜΟΣ-Α.Σ. ΙΚΕΑ) και 14 (Ν.Σ.ΣΤΑΘΜΟΣ-ΑΝΩ ΤΟΥΜΠΑ)

Κατεβαίνετε στη στάση «Πανεπιστήμιο Μακεδονίας». Λίγα μέτρα πριν τη στάση βρίσκεται η είσοδος του Πανεπιστημίου, επί της οδού Εγνατίας.

Γραμμή 10 (Ν.Σ.ΣΤΑΘΜΟΣ-ΧΑΡΙΛΑΟΥ)

Κατεβαίνετε στη στάση «Αγία Φωτεινή». Απέναντι από τη στάση βρίσκεται η οδός Γρ.Λαμπράκη, από όπου έχει κανείς πρόσβαση στην πίσω πύλη του Παν/μίου.

3. Από το αεροδρόμιο Μακεδονίας

Γραμμή 78 (ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΚΤΕΛ)

Ξεκινώντας από το Αεροδρόμιο Μακεδονία κατεβαίνετε στη στάση «Δημαρχιακό Μέγαρο». Δίπλα από τη στάση, βρίσκεται η οδός Γρ.Λαμπράκη, την οποία και ανεβαίνετε μέχρι να συναντήσετε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

4. Με δικό σας μεταφορικό μέσο

Σε περίπτωση που επιλέξετε να έρθετε με δικό σας μέσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας δεν διαθέτει χώρους στάθμευσης παρά μόνο για το μόνιμο προσωπικό του, και ότι αυτή θα πρέπει να αναζητηθεί στους παράπλευρους δρόμους.

Πληροφορίες – δρομολόγια Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης

Print Friendly