Παγκόσμια διάκριση-αναγνώριση διδασκόντων του MIS

Διάκριση διδασκόντων του MIS

Πέντε μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας βρίσκονται στην κορυφή των πλέον διακεκριμένων επιστημόνων σε ολόκληρο τον κόσμο, με βάση την κατάταξη του έγκριτου επιστημονικού εκδοτικού οίκου Elsevier και του διάσημου Πανεπιστημίου Stanford των ΗΠΑ.

Η διάκριση αφορά επιστήμονες οι οποίοι κατατάσσονται στο υψηλότερο 2% του επιστημονικού πεδίου στο οποίο δραστηριοποιούνται, με κριτήριο την απήχηση του έργου τους και με βάση αντικειμενικά κριτήρια όπως για παράδειγμα ο αριθμός των ετεροαναφορών ή ο συντελεστής αντίκτυπου (impact factor).
Η συγκεκριμένη κατάταξη για τους πέντε καθηγητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας γίνεται για τη συνολική τους συνεισφορά καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Scopus, της μεγαλύτερης βάσης δεδομένων περιλήψεων και παραπομπών επιστημονικών δημοσιεύσεων με κριτές.
Έτσι, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που διακρίνονται για το έργο τους διαχρονικά, με αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:
1) Αναστάσιος Οικονομίδης, Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών.
2) Κωνσταντίνος Ταραμπάνης, Καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
3) Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, Καθηγητής στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
4) Δημήτριος Χρήστου – Βαρσακέλης, Καθηγητής στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
5) Κωνσταντίνος Ψάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
Από τους παραπάνω, επισημαίνεται ότι οι δύο πρώτοι (κ. Οικονομίδης, κ. Ταραμπάνης) είναι διδάσκοντες του ΔΠΜΣ στα Πληροφοριακά Συστήματα (MIS).
Επιπλέον, ο κ. Ταραμπάνης είναι ο νυν Διευθυντής του ΔΠΜΣ στα Πληροφοριακά Συστήματα, ενώ ο κ. Οικονομίδης διετέλεσε Διευθυντής του ΔΠΜΣ επί σειρά ετών.