Αγγέλου Γεώργιος
Βίτσας Βασίλειος. O Βασίλειος Βίτσας είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ (1983), με Μεταπτυχιακό στην Επιστήμη των Υπολογιστών από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Σάντα Μπάρμπαρα, Η.Π.Α. (1986). Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Μπόρνμουθ, Αγγλία στην ερευνητική περιοχή «Ασύρματες Επικοινωνίες» (2002) και πιο συγκεκριμένα στην Μαθηματική Μοντελοποίηση και Βελτιστοποίηση Απόδοσης Ασύρματων Τοπικών Δικτύων. Εργάσθηκε στον ΟΤΕ στα Δίκτυα Μεταγωγής Πακέτων Χ.25 (1988-1994) και το 1994 προσλήφθηκε σαν καθηγητής Εφαρμογών στο Τμήμα Πληροφορικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στα Δίκτυα Υπολογιστών. Το 2003, 2005 και 2009 εκλέχθηκε (αντίστοιχα) Επίκουρος, Αναπληρωτής και Καθηγητής στο ίδιο Τμήμα. Το 2009 έγινε Διευθυντής στο Εργαστήριο Συστημάτων Υπολογιστών, Ασφάλειας και Δικτύων του τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Έχει διατελέσει επίσης Προϊστάμενος Τμήματος και Υπεύθυνος Τομέα στο ίδιο Τμήμα. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 50 εργασίες στην περιοχή των ασύρματων επικοινωνιών σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, οι οποίες έχουν λάβει πάνω από 400 ετεροαναφορές. Έχει διατελέσει Επιστημονικός Υπεύθυνος, Υπεύθυνος πακέτων εργασίας και μέλος σε πολλά ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Έχει διατελέσει μέλος σε πολλές επιτροπές διδακτορικών διατριβών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Έχει διατελέσει πρόεδρος, μέλος τεχνικών επιτροπών και κριτής σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Ο Βασίλης Βίτσας είναι μέλος της ΙΕΕΕ, του ΤΕΕ και της ΕΠΥ. Email: vitsas (at) it.teithe.gr. Προσωπική Ιστοσελίδα: http://www.it.teithe.gr/~vitsas
Ζώτου Μαρία. H Μαρία Ζώτου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (2007). Έχει επίσης τελειώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές της από το τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην κατεύθυνση «Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση» (2011). Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην ερευνητική περιοχή της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης. Η Μαρία Ζώτου εργάζεται ως ερευνήτρια στο Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά έργα σχετικά με ηλεκτρονική συμμετοχή, ηλεκτρονική εκπαίδευση, Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών κ.ά., σε διασυνοριακό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης, έχει διδακτική εμπειρία σε περιοχές όπως η διαχείριση έργων και τα πληροφοριακά συστήματα. Η Μαρία Ζώτου είναι μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά σχετικά με την ηλεκτρονική μάθηση, την ηλεκτρονική συμμετοχή και την οριοθέτηση περιοχών όπως η επιχειρησιακή αρχιτεκτονική. Email: mzotou (at) uom.gr.
Καραμάνου Αρετή. H Καραμάνου Αρετή είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης (2005), με Μεταπτυχιακό στα Πληροφοριακά Συστήματα από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (2009). Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην ερευνητική περιοχή των Ανοιχτών και Συνδεδεμένων Δεδομένων. Η Καραμάνου Αρετή έχει διδακτική εμπειρία ως Εργαστηριακός Συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Παραρτήματος Καστοριάς. Έχει επίσης αποκτήσει διδακτική και σαν βοηθητικό προσωπικό στο Δ.Π.Μ.Σ. στα Πληροφοριακά Συστήματα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η Καραμάνου Αρετή έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά έργα σχετικά με Ανοικτά και Συνδεδεμένα Δεδομένα. Επίσης, έχει δημοσιεύσει εργασίες/άρθρα σε συνέδρια/επιστημονικά περιοδικά κλπ. σχετικά με Ανοιχτά και Συνδεδεμένα Δεδομένα. Email: akarm (at) uom.gr.
Καραπιστόλη Ειρήνη. H Ειρήνη Καραπιστόλη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Μηχ. Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (2005), με Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Πανεπιστήμιο Blekinge Tekniska Högskola (2013). Eπίσης, είναι διδάκτωρ του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Μηχ. Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2009). H Ειρήνη Καραπιστόλη εργάζεται ως Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά έργα που σχετίζονται με θέματα Τηλεπικοινωνιών. Είναι μέλος των IEEE, IEEE Computer Society, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ). Έχει δημοσιεύσει πάνω από 20 εργασίες/άρθρα σε peer-reviewed συνέδρια/επιστημονικά περιοδικά κλπ. Email: ikarapis (at) uom.gr.
Κολοβός Φίλιππος.
Μικροπούλου Χριστίνα. H Χριστίνα Μικροπούλου είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (2008), με Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ΜΒΑ (2011) από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι Υποψήφια Διδάκτορας του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στα πεδία της Μακρο-Χρηματοοικονομικής και των ποσοτικών μεθόδων, ενώ ταυτοχρόνως απασχολείται ως ερευνήτρια σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Επιπρόσθετα, έχει διδακτική εμπειρία σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στις Αγορές Χρήματος και Κεφαλαίου και στην Εφαρμοσμένη Οικονομετρία. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι: χρηματοοικονομικές αγορές, μη-γραμμικές μέθοδοι ανάλυσης δεδομένων, νομισματική πολιτική, συμπεριφορική οικονομική και πολύπλοκα συστήματα. Έχει παρουσιάσει ερευνητικά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και είναι αξιολογήτρια άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε δύο μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις (Όμιλος Euromedica και Β.Φ.Λ. ΑΕ) και στην Τράπεζα Πειραιώς. Είναι ενεργό μέλος στο Complex Systems Society (CSS) και Society for Economic Measurement (SEM). E-mail: cmikro (at) uom.gr Web page: http://gr.linkedin.com/pub/christina-mikropoulou/23/579/284
Μουρατίδης Ευστράτιος. O Ευστράτιος Μουρατίδης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος στα Πληροφοριακά Συστήματα από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και διδακτορικού διπλώματος από το ίδιο πανεπιστήμιο στην ερευνητική περιοχή των Πληροφοριακών Συστημάτων. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως μηχανικός δικτύων με αντικείμενο το σχεδιασμό και την επίβλεψη κατασκευής δικτύων δεδομένων, ενώ συμμετείχε στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση ειδικών πληροφοριακών συστημάτων μεταφοράς και απεικόνισης δεδομένων. Επίσης εργάστηκε ως επιβλέπων μηχανικός στην εκτέλεση δημοσίων έργων συντήρησης. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Μελετητής Δημοσίων Έργων. Η διδακτική του εμπειρία περιλαμβάνει εισηγήσεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας επί θεμάτων τεχνικής και νομικής φύσης (ηλεκτρονικές υπογραφές και πιστοποιητικά, ηλεκτρονικά έγγραφα, ονόματα χώρου-domain names, ηλεκτρονικό εμπόριο και ηλεκτρονική τραπεζική): α) στα πλαίσια του μαθήματος Δίκαιο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο ΔΠΜΣ στα Πληροφοριακά Συστήματα (έτη 2004 έως 2012), β) στα πλαίσια του μαθήματος Τραπεζική και Φορολογική Νομοθεσία στο ΔΠΜΣ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (έτος 2007), γ) στα πλαίσια του μαθήματος Λογιστικά Πληροφοριακά Συστήματα στο ΠΜΣ στην Στρατηγική Διοικητική Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση για Στελέχη Επιχειρήσεων (έτη 2008-2009). Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται θέματα ηλεκτρονικού δικαίου/δικαίου πληροφορικής καθώς και θέματα εμπορικού δικαίου και δικαίου δημοσίων και ιδιωτικών τεχνικών έργων (δικαστική επίλυση διαφορών – υπαγωγή σε διαιτησία). Είναι μέλος του ΤΕΕ και της ΕΜΔΥΔΑΣ. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά σχετικά με θέματα ηλεκτρονικού δικαίου και δικαίου πληροφορικής. Email: stmour (at) ad.auth.gr.
Νίτσος Ηλίας. Ο Ηλίας Νίτσος είναι πτυχιούχος (2000) και διδάκτωρ (2005) του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τίτλο διδακτορικής διατριβής: «Συστήματα ανάκτησης πληροφορίας από αδόμητο κείμενο: ευρετήρια και κώδικες συμπίεσης». Έχει εργαστεί για περισσότερα από 10 έτη ως μηχανικός λογισμικού σε έργα ανάπτυξης πληροφοριακών συστημάτων σε φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Επίσης έχει απασχοληθεί ως διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Διοίκησης Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και των Τμημάτων Πληροφορικής, Λογιστικής, Βιβλιοθηκονομίας, Θετικών Επιστημών και Αυτοματισμού του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενώ έχει δημοσιεύσει εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια «Ανάκτησης Πληροφοριών» και «Πληροφοριακού Γραμματισμού». Email: initsos (at) gmail.com.
Πανοπούλου Ελένη. H Ελένη Πανοπούλου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2002), με Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Πανεπιστήμιο του Surrey της Μεγάλης Βρετανίας (2006). Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας όπου απασχολείται σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα σε τομείς όπως η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, η Ηλεκτρονική Συμμετοχή, η Ηλεκτρονική Μάθηση και η Ηλεκτρονική Υγεία. Στο παρελθόν εργάστηκε για την Siemens στο Μόναχο και για την Spirit στην Αθήνα με κύρια καθήκοντα σχετικά με τα Πληροφοριακά Συστήματα, την Διοίκηση Έργου και την Διοίκηση και τον Ανασχεδιασμό Επιχειρηματικών Διαδικασιών, όπου διαθέτει και διδακτική εμπειρία. H Ελένη Πανοπούλου είναι μέλος ΤΕΕ από το 2002 ενώ τα τελευταία χρόνια έχει δημοσιεύσει πάνω από 15 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια στους τομείς της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, της Ηλεκτρονικής Συμμετοχής, της Ηλεκτρονικής Μάθησης και της Ηλεκτρονικής Υγείας. Email: epanopou (at) uom.gr.
Παυλίδης Κωνσταντίνος. Ο Παυλίδης Κωνσταντίνος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (2000), με Μεταπτυχιακό στα Πληροφοριακά Συστήματα (MIS) από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (2009). Είναι υποψήφιος διδάκτορας στα Πληροφοριακά Συστήματα (MIS) στη Θεωρία Παιγνίων με σκοπό την υλοποίηση πλατφόρμας για την επίλυση παιγνίων με ιδιαίτερη έμφαση στις Κυρίαρχες Στρατηγικές. Έχει αποκτήσει διδακτική εμπειρία στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας στα Πληροφοριακά Συστήματα, στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής Λογιστικής, στο Ε.Κ.Δ.Δ.Α. και στο Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας στο Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (Logistics). Email: kpavlidis (at) uom.gr.
Τερζής Βασίλειος. Ο Βασίλειος Τερζής είναι πτυχιούχος των Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (2004) με μεταπτυχιακό (2007) και διδακτορικό (2012) στα Πληροφοριακά Συστήματα. Έχει πάνω από 20 δημοσιεύσεις σε διεθνείς έγκριτα περιοδικά και συνέδρια, οι οποίες έχουν λάβει πάνω από 120 ετεροαναφορές. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα εξής: συναισθηματική πληροφορική, ηλεκτρονικό εμπόριο, νευρο-πληροφοριακά συστήματα, νευρομάρκετινγκ, μοντέλα αποδοχής νέων συστημάτων και γενικότερα η αλληλεπίδραση του χρήστη με τον υπολογιστή. Ο Βασίλειος Τερζής διδάσκει το μάθημα Ειδικά Θέματα Ηλεκτρονικού Εμπορίου στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τα εργαστήρια του μαθήματος «Τεχνο-Οικονομικά & Στρατηγικές της Πληροφορικής & των Τηλ/νιων» του Δ.Π.Μ.Σ. Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος οργάνωσης και ανάπτυξης ιδιωτικών σχολών εκπαίδευσης και σύμβουλος επιχειρηματικότητας στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Αυτή την στιγμή συνεργάζεται ως σύμβουλος έρευνας αγοράς στην πρώτη εταιρία Νευρομάρκετινγκ στην Ελλάδα (NetValue). Email: bterzis83 (at) gmail.com.
Τζαφίλκου Αικατερίνη. H Τζαφίλκου Αικατερίνη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπoυδών (ΔΕΣ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (2008), με Μεταπτυχιακό στα Πληροφοριακά Συστήματα (MIS) από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (2011). Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην ερευνητική περιοχή End User Development & Cloud Computing. Email: tzafilkou (at) uom.edu.gr.